Vraag en antwoord 


Hoe bestellen?
Stuur ons een e-mail info@kitpower.com (of fax) en wij sturen u de nodige uitleg: betaling onder rembours of met creditcard.
ofwel betaalt u uw bestelling bij ontvangst (indien u niet aanwezig bent, ontvangt u een verzoek om het pakje op het postkantoor op te halen);
ofwel betaalt u met een creditcard.
In onze prijzen incl. btw is voor België en het Groothertogdom Luxemburg de levering inbegrepen.


Superieure kwaliteit, wat betekent dat?
Dat betekent dat wij bijzonder veel aandacht besteden aan de uitwerking van onze elektronica, dat we de zeer strenge betrouwbaarheids- en levensduurtests nauwgezet uitvoeren en de kabels en connectoren die we gebruiken, zorgvuldig kiezen. Uiteraard gebruiken we alleen kabels, elektronische bestanddelen en connectoren die aan de veiligheidsnormen voor voertuigen voldoen. Alle relais zijn van fabriekskwaliteit en hebben waterdichte stekkers.
Daardoor liggen de productiekosten weliswaar hoger, maar de gevaren die een slecht contact door opspattend water met zich meebrengen, zijn erdoor uitgesloten. De KITPOWER®-box wordt vervaardigd volgens de strengste veiligheidsnormen. Als er problemen zijn met de elektronica, dan schakelt de box zichzelf automatisch uit, zodat het voertuig in zijn oorspronkelijke configuratie kan worden gebruikt (dit is voor professionele bestuurders zeer belangrijk). Bovendien wijzen we op het feit dat u (de meeste modellen van) de KITPOWER® op om het even welk moment kunt in- of uitschakelen, als u op het dashboard van uw wagen een schakelaar (als optie verkrijgbaar) installeert. Bij de conceptie hebben we rekening gehouden met de parameters inzake elektromagnetische straling. Daardoor kunnen we in een ABS-box complexe elektronica integreren die schok-, hitte- en weerbestendig is.

Het resultaat: onze powerboxen hebben 8 jaar garantie, de meeste zijn door de TÜV goedgekeurd en wij bieden een garantie voor motor en versnellingsbak, tot 1 jaar of 100.000 km (zie voorwaarden).


Kan ik in uw centrum langskomen om mijn box te laten installeren?
Ja, u kunt bij ons langskomen en gratis uw wagen testen. Neem wel eerst contact op, zodat we een afspraak kunnen maken.


Ik zou met mijn (terrein)wagen een vermogenstest willen uitvoeren: kan dat?
Natuurlijk, geen enkel probleem. Wij kunnen de box aansluiten en vóór en na de installatie een test uitvoeren. Neem wel eerst contact op voor een afspraak.


Kan de KITPOWER® op een wagen met automatische versnelling worden gemonteerd?
Ja, dat kan! De KITPOWER®-box is geschikt voor alle automatics.


Wordt mijn wagen door de plaatsing van een Kitpower-box beschadigd of gewijzigd?
Nee. De KITPOWER®-box wordt parallel aangesloten, de oorspronkelijke uitrusting wordt niet gedemonteerd en we raken ook niet aan de regeleenheid. Het voertuig ondergaat geen mechanische wijzigingen. Er hoeven geen draden te worden doorgeknipt of gelast. De box kan worden gedemonteerd zonder sporen na te laten.


Zal de box mijn motor verslijten of beschadigen?
Een verstandig gebruik van de motor mét KITPOWER®, waarmee op de weg duidelijk betere prestaties worden gerealiseerd, is nog altijd beter dan een onverstandig gebruik van de motor zonder KITPOWER®.
De KITPOWER®-boxen zijn zo ontworpen dat ze een krachtiger koppel en daardoor een hogere acceleratie opleveren; toch worden de toleranties die door de constructeur zijn opgegeven, gerespecteerd. Er is dus geen gevaar dat er sneller slijtage optreedt. Menig autoconstructeur gebruikt overigens een technologie die in alle opzichten identiek is met die van onze elektronische boxen. Daardoor kunnen zij in hun catalogus voor eenzelfde motor verschillende vermogens- en koppelniveaus aanbieden.


Zal mijn auto meer diesel verbruiken?
Nee, dat hangt alleen van uw rijstijl af! Het heeft geen zin om het gaspedaal volledig in te drukken om van de prestaties van de box te genieten. U ervaart nieuwe sensaties zonder uw rijgedrag aan te passen. Uw wagen zal dus niet meer verbruiken.
Als u op dezelfde manier blijft rijden, heeft het algemene verbruik zelfs de neiging om te dalen, aangezien het motorkoppel sneller beschikbaar is. Bij een uitgesproken sportief rijgedrag zal het verbruik echter hoger liggen. Mensen die het tegenovergestelde beweren, moet u niet geloven.


Zal mijn auto meer rook afgeven?
Nee, als een auto rookt, dan is doorgaans de motor slecht afgesteld of vuil (dit heeft niets te maken met de installatie van een KITPOWER-box). De KITPOWER®-boxen zijn zo afgesteld dat de motor blijft voldoen aan de brandstofverbruiksnormen die in de auto-industrie van toepassing zijn. Uw auto zal niet meer rook afgeven en niet meer vervuilen.


Zal de box de maximumsnelheid doen toenemen?
De box geeft het voertuig een grotere acceleratie en een krachtiger koppel, wat betekent dat de maximumsnelheid sneller wordt bereikt. Uw wagen zal beter reageren, bijvoorbeeld als u inhaalt. U zult een groter rijcomfort ervaren en de maximumsnelheid kan toenemen (tussen 5 en 15 km/u, afhankelijk van de wagen), maar dat is niet de bedoeling.


Wat betekent “door de TÜV goedgekeurd”?
Deze officiële erkenning wordt door een onafhankelijke instantie toegekend en wijst erop dat de onderneming werk- en controlemethodes heeft ingevoerd en gebruikt waarmee de kwaliteit van haar producten en haar organisatie kunnen worden gegarandeerd en bewezen.


Waarom zou ik een elektronische box verkiezen boven een chip (Chiptuning)?
1. Bij de installatie van een box wordt de oorspronkelijke configuratie niet gewijzigd, wat bij een chip wel het geval is, en aan de oorspronkelijke boxen (die alsmaar gevoeliger worden) wordt dus niet geraakt.
2. Doordat de box met originele stekkers is uitgerust, kan ook iemand die niets van mechanica of elektronica afweet, hem gemakkelijk zelf installeren.
3. De box is ook in een handomdraai weer gedemonteerd. De box kan dus probleemloos worden verwijderd en op een ander voertuig van hetzelfde model worden geïnstalleerd, zonder dat hij sporen nalaat. Bij Chip Tuning is dit echter ondenkbaar: de chip wordt definitief geïnstalleerd en kan niet opnieuw worden gebruikt.


Kan ik de KITPOWER® zonder technische voorkennis installeren?
De KITPOWER®-box wordt geleverd met een gedetailleerde gebruiksaanwijzing. En als u toch vragen of twijfels hebt, kunt u onze technische dienst bellen, die u dan zal bijstaan.
14) Hoeveel jaar garantie heeft de KITPOWER®?
De KITPOWER®-boxen en New Kit hebben 8 jaar garantie.


Is deze installatie wettelijk toegestaan?
We hopen een model te kunnen ontwerpen waarvoor de wetgeving vergelijkbaar is met die die in Duitsland van kracht is. Daar homologeert het organisme TÜV powerboxen, in het kader van de naleving van de emissiebeperkingsnormen. In eerste instantie worden de boxen geregistreerd en vervolgens wordt het voertuig in zijn geheel erkend als zijnde uitgerust met een bijkomende powerbox.


Ik vind mijn wagen niet terug in uw catalogus.
Als uw wagen van een oud model is, dan bestaat er waarschijnlijk geen box voor. Als het model recent of zelfs nog maar pas op de markt is, dan zijn we wellicht bezig met de ontwikkeling van de KITPOWER® ervoor. Stuur ons een e-mail indien u meer informatie wenst.


Kan ik een schakelaar installeren?
De meeste van onze boxen zijn met een kabel uitgerust om in de wagen zelf (of elders) een schakelaar te kunnen aansluiten; met deze schakelaar kunt u de box dan in- of uitschakelen.


Hoe zit het met de oorsprongsgarantie? Is het niet gevaarlijk om KITPOWER® op een nieuw voertuig te installeren?
De nieuwste generaties KITPOWER®-boxen werden zo ontworpen dat ze rechtstreeks op nieuwe wagens kunnen worden geïnstalleerd. Uiteraard moet u de eerste 1500 kilometer behoedzaam met een nieuwe wagen omgaan.
Indien er zich een probleem voordoet of wanneer u tijdens de garantieperiode naar uw concessiehouder gaat, hoeft u alleen maar de box te verwijderen, om opmerkingen te voorkomen. De oorsprongsgarantie loopt gewoon verder.
Bovendien hebben de KITPOWER®-modellen (behalve de Newkits) een garantie voor motor en versnellingsbak, voor voertuigen van minder dan 1 jaar oud en met minder dan 100.000 km op de teller. Vallen niet onder deze garanties: alle onderdelen die geen verband houden met de vermogenstoename.
Met of zonder KITPOWER®: neem de onderhoudsintervals (olieverversing, filters, ...) in acht. Laat de motor warmdraaien vooraleer u het toerental opdrijft en laat hem, voor u hem uitzet, enkele ogenblikken stationair draaien, zonder op het gaspedaal te duwen (zo voorkomt u dat de turbo zonder smering draait).Wat als mijn concessiehouder zijn diagnosetoestel aansluit?
Momenteel kan de box tijdens een diagnose bij uw garagehouder niet worden gedetecteerd; de box laat in de voertuigbestanden geen sporen na.


Stijgen de uitlaatgaswaarden?
Nee, de uitlaatgaswaarden veranderen niet.


Moet ik mijn remmen aanpassen?
Nee, u hoeft verder niets te veranderen. Het gewicht van de wagen verandert niet.

Mijn auto rijdt op benzine, kan ik dan een KITPOWER hebben?
Nee. Deze vraag wordt ons zeer vaak gesteld, maar het is veel moeilijker om het vermogen van benzinemotoren op te drijven. Om de prestaties van een dieselmotor te wijzigen, hoeven alleen enkele parameters, zoals de injectietijd, te worden aangepast; bij een benzinemotor daarentegen zijn aan de verbranding zeer precieze parameters verbonden en daardoor kan het vermogen niet of slechts heel weinig worden opgedreven.


Ik kan op mijn motor de plaats niet vinden waar ik de box moet aansluiten?
Geen paniek, u kunt met al uw vragen over de montage bij ons ontwikkelingscentrum terecht. Bel ons gerust, een technicus zal “via de telefoon” de box monteren.


Wat met de oudere dieselmodellen?
De oudere dieselmodellen gebruiken een mechanisch injectiesysteem. Hierop kunnen onmogelijk digitale boxen worden aangesloten.


Het model dat ik heb gekregen, verschilt van hetgeen op uw website staat.
Maakt u zich geen zorgen: wij hebben verschillende boxmodellen. We kunnen niet alle foto’s op onze website plaatsen. Contacteer ons gerust als u vragen hebt.


Is de KITPOWER digitaal of analoog?
Onze box is digitaal en kan dus geherprogrammeerd worden.


Houdt de KITPOWER® rekening met veiligheidselementen zoals ABS, ESP, enz.?
Ja. De meeste KITPOWERs® zijn door de TÜV goedgekeurd, wat betekent dat met alle veiligheidsuitrustingen (geen invloed op het ABS, het ESP, ...) en de betrouwbaarheids?normen rekening wordt gehouden.
28) Wordt het TÜV-attest in Frankrijk erkend?
Nee. De strengste goedkeuring van Europa wordt in Frankrijk niet erkend.
Toch zou het TÜV-attest volgens de Europese wetgeving in België erkend moeten worden.


Ik heb mijn auto verkocht. Kan ik mijn box opnieuw gebruiken?
Ja, op voorwaarde dat u een auto hebt gekocht met hetzelfde injectiesysteem. U kunt uw box naar ons terugsturen, mocht herprogrammering noodzakelijk zijn. Contacteer ons (excl. herprogrammeringskosten).


Wat is het verschil tussen een KITPOWER® en het OBD-systeem (met diagnosestekkers)?
Het OBD-systeem is tuning gebaseerd op het principe van inspuiting via de diagnosestekker van uw wagen. Voor een optimaal programma moet de chip van uw oorspronkelijke box dus opnieuw worden geprogrammeerd! De meeste constructeurs/garagehouders updaten soms echter het oorspronkelijke programma tijdens een onderhoud of bij de installatie van een onderdeel (installatie van een nieuwe debietmeter bv.). Als de auto weer zijn oorspronkelijke configuratie heeft, moet u de procedure meestal opnieuw uitvoeren.


Hoe kan ik er zeker van zijn dat ik geen kopie heb gekocht?
Opgelet voor namaak:
er zijn op de markt (op sommige veilingsites) elektronische KITPOWER®-boxen verkrijgbaar voor de prijs van 33 euro of zelfs nog minder! Vaak zijn deze boxen aangesloten, ofwel op de temperatuurvoeler, ofwel op andere al te gekke plaatsen (max. winst 5%), ofwel hebben ze geen stekkers! Contacteer ons als u twijfels hebt! Wees ook sceptisch tegenover websites die kits verkopen waarin alleen het telefoonnummer en niet het adres van de firma vermeld staat!

Mocht nu nog meer vragen hebben, contacteer ons dan gerust: info@kitpower.com   

Onze klanten getuigen ... 

Hoe contact opnemen?