Kit powerbox DE extra-vermogenskit.

Opgelet, de powerbox mag niet worden verward met Chiptuning, waarbij het programma in de oorspronkelijke regeleenheid van uw wagen wordt gewijzigd (de oorspronkelijke chip wordt vervangen door een chip met een geoptimaliseerd programma! Het gaat hier dus in veel gevallen om een onomkeerbare wijziging van de oorspronkelijke uitrusting van de wagen!).


Kitpower is sinds meer dan 10 jaar fabrikant van extra-vermogenskits. Van de conceptie tot de ontwikkeling wordt alles intern uitgevoerd.

De Kitpower vermogenskit verhoogt de prestaties van uw turbodieselmotor met 25% tot 35%. Zij maakt het tevens mogelijk om het verbruik met 10 % te verminderen .

Het principe is eenvoudig: u koppelt een kleine module tussen de originele calculator en het injectiesysteem van uw voertuig.

Een van het grootste voordelen van KITPOWER bestaat erin dat zij is uitgerust met connectoren van dezelfde kwaliteit als deze die door de fabrikanten worden gebruikt. Dat laat een snelle aansluiting toe en het vermijdt vooral dat kabels, lassingen, of andere onomkeerbare tussenkomsten in de oorspronkelijke uitrusting worden onderbroken. Bovendien is er geen enkele afregeling noodzakelijk.

De montage van de vermogenskit kan door iedereen , zelfs zonder de minste kennis van techniek of werktuigkunde, worden uitgevoerd. De instructies van de handleiding bij het product zijn duidelijk en eenvoudig.

Wanneer u de vermogenskit demonteert, blijven er geen fysieke sporen achter in de motor, noch in het geheugen van de computer van het voertuig. Kitpower gebruikt een 100% digitale technologie en is compatibel met de nieuwe modellen die zijn uitgerust met een diesel particle filter (DPF - roetfilter)

De Kitpower vermogenskit geniet van een waarborg van 8 jaar !

KITPOWER Classic:
voor motoren die met elektronische brandstofinspuitpompen van Bosch of Lucas zijn uitgerust. Om tot een hoger vermogen te komen, wordt het retrosignaal van de brandstofinspuitpomp bij de oorspronkelijke kast zodanig herberekend dat de activering van de pomp wordt gecorrigeerd. De verhoging van het vermogen komt met andere woorden tot stand door een indirecte activering.

KITPOWER Can:
voor motoren die met de brandstofinspuitpomp VP 44 van Bosch zijn uitgerust (bv. Audi V6 2.5 TDI, BMW 320 D, Opel DTI, Saab,…). Bij dit systeem wordt de numerieke gegevensbus (CAN-bus) zodanig gewijzigd dat een directe activering van de brandstofinspuitpomp extra vermogen oplevert.

KITPOWER CR:
voor motoren die met het injectiesysteem COMMON RAIL van Bosch of Siemens zijn uitgerust (bv. MERCEDES CDI, PEUGEOT HDI, RENAULT DCI, BMW 330D,…). Bij dit systeem worden de numerieke gegevens zodanig gewijzigd dat een directe activering van de brandstofinspuitpomp extra vermogen oplevert.

Met deze systemen wordt het vermogen echter alleen opgedreven indien de tijd wordt GEWIJZIGD. DE VULDRUK WORDT NIET ACTIEF BEINVLOED. Verder blijven alle functies van de oorspronkelijke box (ABS,…) volledig behouden.

Slijtage: de bestuurder van het gewijzigde voertuig merkt duidelijk dat zijn wagen dankzij de Kitpower meer vermogen heeft. We maken hier gebruik van de vermogensreserves die door de constructeurs zijn voorzien, en van de hierbij betrokken motor- en montage-elementen (bv. versnellingsbak, overbrenging). Een toename van het vermogen brengt uiteraard een bijkomende belasting van de motor met zich mee. Een verstandig gebruik van de motor mét de Kitpower, waarmee op de weg duidelijk betere prestaties worden gerealiseerd, is echter nog altijd beter dan een onverstandig gebruik van de motor zonder Kitpower. De voorziene verkorting van de levensduur van de motor is verwaarloosbaar klein of zelfs nihil.

Het principe van de Kitpower (elektronische box) mag niet met “Chiptuning” of “OBD Tuning” worden verward.

Bij chiptuning wordt de chip (microprocessor) in de oorspronkelijke box van uw wagen gewijzigd; het gaat hier dus om een ingreep op de oorspronkelijke uitrusting van het voertuig. Bij OBD tuning wordt via de diagnosestekker in de oorspronkelijke chip (microprocessor) een nieuw programma ingevoerd; ook hier wordt de oorspronkelijke uitrusting dus gewijzigd.